Efter lunchen så hade vi en lite fritid där vi fick välja mellan att åka in till Jerusalem eller stanna kvar i Betlehem. Själv stannade jag kvat i Betlehem, med några andra. Vi satt oss i lobbyn och utnyttjade hotellets wifi. Då kom en väldigt upprörd rysk kvinna in. Hon såg lite ut som en påskkärring, med kläder i många olika färger och mönster. Kvinnan började skrika på ryska till oss och vi så till henne vänligt att vi inte förstod henne på Engelska. Hon forsätte bara skrika på ryska, så vi var tvungen att putta henne mot receptionen så hon skulle få hjälp. Det visades sig att den ryska kvinnan grupp hade glömt henne på hotellet.Vi fick då hjälpa henne till Jerusalem, där befann sig hennes grupp och vi skulle ju också dit så vi fick hjälpa henne.Efter att ha åkt lokalbussen ett bra tag till Jerusalem så träffade vi parentes cirkel. Parentes Cirkel jobbar med fram för allt föräldrar som har förloratn någon nära anhörig i konflikten mellan Israel och Palestina. De jobbar både med palestinier och israeler, vilket leder till att fördomarna försvinner . Vi fick träffa två personer som förlorat en nära anhörig i konflikten. De berättad sina upplevelser och det var väldigt svårt att höra. För de hade upplevt så svåra saker och man blev verkligen rörd.
Efter att ha träffat parentes cirkel så åt vi en väldigt god middag på legacy som avslutning på denna faktiska resa til Palestinska-Israel.
Mvh//Agnes

Idag är sista dagen vi har här i Israel/Palestina. Men det är även dagen då Jesus uppstod. En dag som gör grunden för kristendomen. Vi har därför varit inne i Bethlehem och firat gudtjänst i den katolska kyrkan! Tyvärr var gudtjänsten på arabiska så man förstod tyvärr inget alls... Man kunde utläsa några få ord så som abuona (fader) habibi (älskling) och vi förstod även när de sa "Kristus är uppstånden, ja han är sannerligen uppstånden!" På arabiska.

Nu skall vi äta lunch,på ett ställe även känt som VÄRLDENS BÄSTA FALAFELSTÄLLE!!! Man kan ju aldrig få nog av falafel!


Vill bara lägga till ett extra stort tack till den fina gruppen vi är här med, och framförallt tacka för den goda födelsedagsfrukost jag fick imorse! Ni är grymma och jag är glad över att vara här med just er!

/Linn
Idag på eftermiddagen så blev det ett efterlängtat besök i jesufödelsekyrka! trots den långa kön och alla afrikaner som försökte tränga sig fick vi tillslut komma fram till där den platsen man tror Jesus Kristus vår frälsare är född för ca 1970 års sedan! vilken känsla och vilken mystik det vara att komma ner i grottan!

efter besöket i kyrkan blev det mat på st george och vilka gastronomiska smaker vi fick uppleva!!! mumms!!

Sist men inte minst blev det en mysig aftonbön på taket i en om inte orkan kraftiga stormbyar. Vilket trots var mysigt. tack för dagen nu går vi till vila med vår herre!

/ Zebastian