Efter en god buffé i Jeriko så åkte vi med våran hyrda turistbuss till Jordanfloden där det sägs att Jesus döptes. Vi vadade endast där men det var många som också doppade sig där. Det som många tyckte var lite häftigt var att på andra sidan floden (ca 2meter) så låg Jordanien. Men det var mycket hårt bevakat där så man kunde verkligen inte smyga sig över till Jordanien. Israelerna, som egentligen inte ens borde befunnit sig på platsen (den ligger i Palestina), hade till och med lagt ut minor på platsen så man verkligen inte skulle ha någon möjlighet till att ta sig över. Det som också var lite skrämmande var att vattnet i floden sjunker för varje år , som förra året så var vattennivån som högst ungefär 2,5 meter högre än vad den var idag .

Senare åkte vi till den plats som jag tror alla längtat till, DÖDA HAVET !!!!. Det var verkligen en häftig känsla att bada där, man flöt verkligen, men det gjorde verkligen ont att få vattnet i ögonen, och då menar jag verkligen ont, det räckte typ med att få en droppe i ögat för att det skulle göra riktigt ont. Men som sagt det var verkligen häftigt att bada där och det var många av os som tog upp saltkristaller från botten för att ta med sig hem.

VI var ungefär två timmar vid döda havet sedan åkte vi hem mot Betlehem och det var nog bra för dels var många trötta och många hade också bränt sig då det var ca 30 grader i skuggan. Väl framme i Betlehem så åt vi middag på en restaurang som ligger på andra sidan gatan om vårt hotell. Det var mycket god mat där men tyvärr så tog det VÄLDIGT långt tid innan vi fick ut maten. Men som helhet så tycker alla att det har varit en toppendag idag.

// Alexander

Kommentera

Publiceras ej