Två dagar har gått och vi blir brunare och brunare, vissa som har slarvat med solkräm har till och med bränt sig.

Dagen har handlat väldigt mycket om Israeliska bosättningar. Först besökte vi herdarnas äng där det sägs att herdarna satt när en ängel berättade för dem om Jesus födelse. Redan där möttes vi av bosättningar på kullen mitt emot. Själva ängen däremot var inte mycket till äng längre, här låg istället ett kapell och lite souvenirbutiker. Under ängen fanns även ett flertal små grottor bevarade som vi besökte.

Därefter åkte vi vidare med den hyrda bussen till Tent of Nations. Påvägen var vi tvungna att krossa en Israelisk vägspärr som visar hur uppdelat landet är. Vägen låg på den palestinska sidan men trots det får många palestinier inte komma förbi vägspärren. Själva vägen kantades av en hög mur för att återigen skilja Palestinier från Israeler.

Väl framme vid Tent of Nations fick vi höra om en familjs historia. Dem äger en stor kulle och kringliggande landområden. På de andra kulllarna runtom kryllade det av Israeliska bosättningar. Israelerna vill ta över familjens landområde men familjen har papper på att dem äger marken och vägrar att överge marken trots att Israelerna är villiga att betala flera miljoner. En väldigt komplicerad historia och familjen har varit i långa rättsprocesser sedan 1991.

Mycket information att ta in men man förstår mer och mer av situationen. Nu ser jag fram emot att besöka Jerusalem imorgon.
//Philip

1 kommentarer

Ylva

16 Apr 2014 09:00

Ja, Jerusalem!Hoppas att ni gillar det :-)

Kommentera

Publiceras ej