Igår (3 juli) var sista dagen i Berlin. Vi alla var trötta och hade fått lite sömn p.g.a gårdagen. Frukosten fick bestå av mycket onyttiga saker som vitt bröd med nutella och chokladflingor.

Dagen skulle ha börjat med en gudstjänst i Berlins domkyrka, men när vi väl va framme hade Henrik av misstag blandat ihop tiden. Så istället för klockan 10 ( då gudstjänsten skulle börja) var vi där vid 12 så missade vi alltihop.

Det var även planerat att vi skulle få kolla runt i kyrkan, så det gjorde vi. Då började vi nere i kyrkans källare där en massgrav fanns, unga barn till gamla kungar låg där. Vissa blev nedstämda p.g.a de små barnkistorna som fanns. Efter en lite jobbig stund i massgraven gick vi upp i kupolen. Vägen dit upp var en trång och smal spiraltrappa, det var en fruktansvärd väg, Frida fick lite panik (men det var roligt). När man väl var där uppe var det värd allt besvär. Utsikten var fantastik och man kunde se mycket och väldigt långt. Vi gick ett varv runt kupolen och alla tog många fina kort däruppe. Vägen ner var ju lika fruktansvärd om inte värre. Eftersom man tittade på trappstegen kunde man (tyvärr också) se ner. Det var låååångt ner till den efterlängtade marken.

Vi delades upp i två grupper för att luncha, till subway och mc. Personligen var vi så trötta på mc så vi valde subway. Undertiden vi åt hade vi en väldigt rolig men underlig konversationen om mumintrollen.

Vi kom fram till att de flesta hade en rush på snusmumriken.

Allt var packat och klart redan innan vi lämnade hotellet. Så då när vi kom tillbaka chillade vi tills det var dags att åka till centralen för att hoppa på nattåget. Men innan det åt vi pizza som middag på Pizza hut. 

Natten var ganska lång, men resan gick ändå bra!

 

Nu sitter vi på Öresundstågen på väg hem till Gbg. Alla är trötta efter den långa och ganska intensiva veckan. Men alla har haft en jättebra vecka och alla har nu kommit varandra mycket närmare. Den kärleken och värmen som nu finns i gruppen kommer vi alla minnas (kanske t.o.m heeeeela livet)!

 

Tcshüs! :)

 

// Frida & Emelie G

Hejdå Berlin<333333
 

Kommentera

Publiceras ej