Berlin 1 juli 2016

Idag har vi invigt Juli med vädret på vår sida tillsammans med Terror muséet, Arkaden, minnesmonument, Brandenburger tor och Dunkin donuts! 

Vi började dagen med den vanliga frukosten som serveras vid den vanliga tiden klockan åtta. Vi bad tillsammans den första kärlekspärlans bön och sedan gav vi oss av till tunnelbanan idag igen för ännu en resa fylld med glad sång påväg till Terror muséet ( man börjar faktiskt smått sakna våra små hållplatser i Sverige som för övrigt luktar super gott jämfört med stationerna här, vi ska även vara glada för AC ) 

Redan nu har vi nog ont i fötterna men väl på Terror muséet fick vi se en källare som fortfarande var bevarad, bilder från hur Berlin såg ut förr och där fanns några meter av original muren utan som inte blivit rörd. Vi fick ännu en lärorik guidad tur, den tredje, av en mycket kunnig kvinna. 

Efter detta letade vi utmattande efter Mc Donalds men efter vi gått fel hamnade vi på en slags galleria vid namn Arkaden, där fick vi tid att gå runt men främst åt vi. 

Efter ännu lite tid i tunnelbanan var vi framme vid minnesmonumentet. Där fick vi tänka på judarna men vi fick inte stå på stenarna (Alice!!!) 

Sedan begav vi oss till Brandenburger tor där vi hade riktigt roligt. Massor med bilder var tagna, många skratt delades och det var mycket sång, till och med små grodorna, vi lyckades faktiskt skrapa ihop 0,5 € !! Vi fick även varsin god donut innan vi drog oss till vårt hostel där vi åt middag, hade fritid och men även ett pass med Johanna, Charlotta och våra ledare innan nattvarden. 

Hoppas ni föräldrar inte saknar oss allt för mycket hemma i Sverige men ni får säkert ta del av massa fina bilder. Imorgon ska vi skapa fler minnen men även få shoppa som vi tjatat så mycket om!

Wiedersehen! //Emelie
 

Kommentera

Publiceras ej